0
لطفاوارد شویدیاثبت نام کنیدبرای انجام این کار.

درباره OpenAI و محصول جدیدش ChatGpt حتما شنیده‌اید. وقتی علاقه‌مند به خواندن این مطلب شده‌اید یعنی می‌دانید جریان چیست. اما مشکلی که کاربران داخل ایران در استفاده از این برنامه چت مبتنی بر هوش مصنوعی داشته‌اند مساله تحریم بود. مشکلی که وب‌نوردهای ایرانی خیلی خوب آن را می‌شناسند. پیغام «این سرویس در کشور یا منطقه شما ارایه نمی‌شود» البته به زبان انگلیسی، گاهی مثل تابلوی ورود ممنوع در زمانی است که با ماشین داریم وارد کوچه معشوق‌مان می‌شویم. از آن بدتر وقتی است که نام ایران را در میان کشورهای دنیا پیدا نمی‌کنیم. اوایلش خشم بود اما حالا حیرت است از این‌که چطور ممکن است موجودیت بیش از ۸۰ میلیون انسان به همین سادگی انکار شود! این فهرست کشویی با دهن‌کجی خطاب به ما فریاد می‌زند: شما وجود ندارید!

حالا درست است که در این مقاله می‌خواهیم راهکارهایی به شما نشان دهیم که بتوانید از این سد عبور کرده و از سرویس ChatGpt استفاده کنید. اما در اینجا به چیز جالب‌تری برمی‌خورید. وقتی آن فهرست کشویی کشورهای جهان را باز می‌کنید نام ایران را با افتخار در آن می‌بینید که هم به انگلیسی هم به فارسی نمایش می‌دهد. از آن‌جایی که در مرحله قبل، خودِ تحریم را رد کرده‌اید این کمی عجیب است. فکر می‌کنید نکند درست در همین لحظه، این شرکت، ایران را از لیست تحریم‌ها درآورده باشد و نام ایران را در فهرست قرار داده باشد. روی نام ایران کلیک می‌کنید تا شماره تلفن‌تان را جهت احراز هویت وارد کنید اما حالا دوباره با همان پیغام مواجه می‌شوید. با دهن‌کجی بیشتر: «تحریم شکن نصب کردی!؟ خوب گیرت آوردیم. پس ایرانی هستی!؟ ؛-)»

در این روزها احتمالا در اینترنت کلی مطلب راجع به این برنامه و کارهای جالبی که توسط کاربران با هوش مصنوعی انجام شده خوانده‌اید اما خودتان نتوانستید از آن استفاده کنید. البته کاربرد ChatGpt فقط به عنوان یک اسباب‌بازی یا برای کارهای بامزه نیست. یک کاربر توییت کرده بود که توانسته به یک رویای قدیمی با این برنامه جامه عمل بپوشاند. او همیشه می‌خواسته یک بازی کامپیوتری (شبیه همان دوز خودمان) درست کند اما موفق نشده. حالا او با همین برنامه توانسته بود این بازی را تولید کرده و اپلیکیشن آن را در گوگل پلی منتشر کند. البته کار به همین سادگی نیست که به برنامه بگویید می‌خواهید یک بازی با چنین قابلیت‌هایی با فلان زبان برنامه‌نویسی بسازید و برنامه هم کدهای برنامه آماده را تحویل‌تان دهد. اما به هر حال ChatGpt کمک می‌کند مسایلی که ممکن است انجام آن برای شما زمان‌بر یا حتی غیرممکن بوده، آسان و شدنی شود.

نحوه استفاده از ChatGpt در ایران

برای این‌که بتوانید از چت جی پی تی استفاده کنید باید به این آدرس بروید. اما دست نگه دارید. اگر با آی پی ایران وارد شوید به در بسته می‌خورید. حتی با وی پی ان هم ممکن است به مشکل بخورید. یک راه حل استفاده از سرویس شکن است. استفاده از این سرویس بسیار آسان است به طوری که فقط کافی است دی ان اس های سیستم (کامپیوتر و لپ‌تاپ و موبایل یا مودم و روتر) خود را بر روی این آی پی ها (۱۸۵.۵۱.۲۰۰.۲ و ۱۷۸.۲۲.۱۲۲.۱۰۰) قرار دهید. (آموزش نحوه تغییر دی ان اس در سیستم‌های مختلف در سایت شکن وجود دارد) حالا دوباره وارد OpenAI و ChatGpt شوید.

برای مرحله شماره تلفن هم می‌توانید از تلفن مجازی استفاده کنید. مثلا از این سایت یک شماره تلفن مجازی به رایگان تهیه کنید. حالا می‌توانید در ChatGpt ثبت نام کرده و مراحل هفت‌خوان را به آسانی رد کنید و از این برنامه استفاده کنید.

اما برای بهره‌گیری از برخی امکانات ChatGpt راه آسان‌تر و بهتری هم وجود دارد. شرکت مایکروسافت برای آن‌که از گوی رقابت عقب نماند، هوش مصنوعی را به موتور جستجو نرم‌افزار مرورگر خود آورد. البته مرورگرهای دیگری مثل فایرفاکس و کروم هم تلاش کردند نسخه‌های اختصاصی خودشان را عرضه کنند. چرا که مهم‌ترین کارکرد هوش مصنوعی و ChatGpt در جستجو و پاسخ به سوالات است بنابراین بیشترین مصارف آن را باید در موتورهای جستجو و نرم‌افزارهای وابسته جست. مایکروسافت ابتدا در موتور جستجوی Bing نسخه‌ای از ChatGpt را برای آزمایش کاربران ارایه کرد.

Thermo Edge Still 4 16x9 1024x576 1

قابلیت‌های جدید مرورگر مایکروسافت در زمینه هوش مصنوعی

اگر از ویندوز استفاده می‌کنید حتما متوجه شده‌اید مایکروسافت با هر بهانه‌ای تلاش می‌کند شما را وادار به استفاده از مرورگر خود یعنی Edge کند. تجربه ناموفق مایکروسافت در ارایه مرورگری به نام اینترنت اکسپلورر باعث شد دیگر کاربران به مرورگر مایکروسافت اعتماد نکرده و حتی به سمت امتحان کردنش هم نروند (البته مرورگر مایکروسافت در سال‌های اولیه که هنوز پای رقبایی مثل کروک و فایرفاکس به بازار باز نشده بود تک‌تاز بود و کسی مشکلی با آن نداشت). اما ضعف‌های عمیق اینترنت اکسپلورر نسبت به رقبا باعث شد این مرورگر – بخصوص برای متخصصان و توسعه‌دهندگان – به عنوان سرطان مرورگرها یا کابوس توسعه‌دهندگان شناخته شود. حالا که مایکروسافت با عرضه مرورگر جدید سعی کرده ضعف‌های قبلی را برطرف کرده و حتی جذابیت‌های کروم و خیلی چیزهای بیشتر را به مرورگرش بیاورد هیچ کس حاضر نمی‌شود آن را امتحان کند.

به خاطر همین مایکروسافت سعی می‌کند با هر حقه‌ای، شما را وادار به استفاده از Edge کند و یا کاری کند شما این مرورگر را به عنوان مرورگر پیشفرض انتخاب کنید. اگر حواس‌تان نباشد ممکن است وسط کار، جایی یک دکمه‌ای را بزنید که ناخواسته این مرورگر را به عنوان مرورگر پیشفرض انتخاب کند. من در این مواقع حواسم بسیار جمع است. حتی موقع خاموش کردن کامپیوتر یا آپدیت، توجه می‌کنم که زیر آن یک گزینه کوچک تیک خورده وجود نداشته باشد که مثلا «در کنار خاموش کردن دستگاه، مرورگر Edge را هم به عنوان مرورگر پیشفرض انتخاب کن».

از این کارهای اعصاب خورد کن مایکروسافت که بگذریم، هر کاری کرده که مرورگر Edge، بتواند کاربران بیشتری را جذب کند. از جمله حالا شما می‌توانید ChatGpt را به شکل جذابی در این مرورگر تست کنید. در ابتدا مطمئن شوید که مرورگر Edge را به آخرین نسخه آپدیت کرده باشید. مایکروسافت دست بردار نیست. وقتی مرورگر را آپدیت کردم متوجه شدم این بار بدون اجازه من تمام افزونه‌های کروم را به داخل مرورگر خود ایمپورت کرده! چطور متوجه شدم. وقتی با پیغامی مواجه شدم که می‌گفت مجوزهای برخی از این افزونه‌های ایمپورت شده تغییر کرده. جالب آن‌که نمی‌توانستم این پنجره پیغام را ببندم مگر آن که بر روی دکمه ادامه ایمپورت کلیک کنم !-)

اما همه این‌ها به تجربه‌ای که مرورگر مایکروسافت از برنامه چت جدید هوش مصنوعی در اختیارتان می‌گذارد می‌ارزد. ChatGpt کارکردهای زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها کارکردهایش جهت تولید محتوا در اختیار وبمسترها، ژورنالیست‌ها، طراحان سایت و سایر افراد علاقه‌مند است. علاوه بر سوالات اختصاصی که می‌توانید از او بپرسید (مثلا موتور اتومبیل من که یک پراید سفید رنگ! است وسط ترافیک تهران داغ کرده، اولین کارهایی که باید انجام بدهم چیست)، می‌توانید به او موضوع بدهید تا یک مقاله برای‌تان بنویسد. جالب آن‌که مایکروسافت از همین قابلیت جدید استفاده کرده و یک ویژگی جدید با نام Compose به مرورگر Edge اضافه کرده. قابلیتی که می‌تواند خیلی جذاب باشد.

مرورگر مایکروسافت دارای یک سایدبار است که ابزارهای مختلفی مثل شورت کات به برترین سایت‌های منتخب با امکان افزودن سایت به بوکمارک‌ها، دسترسی آسان به اوت لوک، اسکایپ، جستجو و … را فراهم می‌کند. حالا مایکروسافت یک سایدبار جدید با نام Discover به مرورگر خود اضافه کرده است. جایی که می‌توانید ویژگی‌های هیجان‌انگیز جدید را در آن بیابید.

این سایدبار دارای سه تب با نام‌های Chat و Compose و Insights است. در تمام این ویژگی‌ها هم از هوش مصنوعی بهره گرفته شده. در تب chat شما می‌توانید سوالات خود را از اپراتور هوش مصنوعی بپرسید و تجربه‌ای مشابه ChatGpt را امتحان کنید. گرچه تنها بخشی از قابلیت‌های ChatGpt که مرتبط با موتور جستجو است در این ابزار به کار گرفته شده. مثلا من ابتدا برای امتحان از ایشان خواستم یک مقاله ۲۰۰۰ کلمه‌ای برای من درباره فلان موضوع بنویسد اما او، اطلاعاتی در اختیار من قرار داد و در پایان اظهار امیدواری کرد که با این اطلاعات بتوانم مقاله‌ام را بنویسم. گرچه خاطرنشان کرد که اگر سوال دیگری دارم بپرسم و چند سوال کاربردی هم خودش در انتها قرار داد که با کلیک بر روی آنها، اطلاعات مرتبط دیگری درباره موضوع مقاله ارایه داد. پس از این کار چشمم به تب Compose افتاد. جایی که دقیقا برای همین کاری که من سعی داشتم با تب چت انجام دهم ساخته شده بود: نوشتن مقاله.

screenshot 2023 03 14 at 11 45 23 am

در تب Compose شما در کادر بالایی موضوع را درج می‌کنید سپس از بین آیتم‌های تخصصی، اطلاعات، تصادفی و … یکی را انتخاب می‌کند تا نوع متن پاسخ را مشخص کنید. سپس می‌توانید یکی از فرمت‌های پاراگراف، ایمیل، پست وبلاگی و یا ایده‌ها را انتخاب کنید. بعد می‌توانید اندازه پاسخ (کوتاه، متوسط یا بلند) را انتخاب کنید و روی دکمه Generate Draft کلیک کنید.

من یک موضوع برای نوشتن مقاله به او دادم: «بهترین فیلم‌های ایرانی که در جهان مشهور هستند». فرمت را بر روی پست وبلاگ و اندازه را بلند انتخاب کردم. نتیجه را به عنوان اولین و شاید آخرین مقاله نگاشته شده توسط هوش مصنوعی (به شکل آزمایشی) در گپ‌هال منتشر می‌کنم. (البته ویرایش و اصلاحات را خودم بر روی آن انجام داده‌ام). چندین بار این کار را تکرار کردم و هر پاسخ، تفاوت‌های مختصری با دیگری داشت. البته لیست فیلم‌ها هر بار تقریبا یکی بود. این ابزار در ابتدای را خود قرار دارد و بدون شک در ادامه عملکرد بهتری خواهد داشت. فعلا نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت اما می‌توانید آن را امتحان کرده و نتایج جالبی دریافت کنید.

امکان جذاب دیگری که در مرورگر Edge در زمینه هوش مصنوعی ارایه شده، یکی دیگر از جذابیت‌هایی است که در این روزها بسیار مورد توجه کاربران chatgpt قرار گرفته و آن هم تبدیل ایده‌ها به تصاویر است. کاربران بسیاری با استفاده از هوش مصنوعی، موضوعات و ایده‌هایی را در اختیار هوش مصنوعی قرار دادند تا آن‌ها را تبدیل به تصویر کند و تصاویر جذابی دریافت کرده‌اند. به عنوان نمونه، تصاویری از ثروتمندترین افراد جهان که در فقر تصویر شده‌اند.

b6809d51f7684eebbdd60e94bf98a6f8

برای استفاده از این قابلیت باید گزینه image Creator را در سایدبار مرورگر ادج فعال کنید. سپس ایده خود را در کادر بالا وارد کنید تا هوش مصنوعی تصاویری مرتبط برای شما تولید کند.

 

بهترین فیلم های دبیرستانی تمام دوران
یادداشتی بر سریال نون خ ۴؛ آیا صداوسیما به پایان خود نزدیک شده؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

GIF