اگر برنامهنویس و یا توسعهدهنده وب هستید و یا علاقهمند به آیتی و حوزه نرمافزار هستید در این مقاله شما را با فیلم و سریالهایی آشنا میکنیم که حتما باید ببینید. در این فیلم و سریالها احتمالا ایدهها و اطلاعات جذابی درباره دنیا و محیط کاری خود مشاهده میکنید و اتفاقات فیلمها از آنجا که در حوزه کاری شما میگذرد حتما برایتان جذاب خواهد بود.
شبکه اجتماعی (The Social Network)
فیلم شبکه اجتماعی، در سال ۲۰۱۰ منتشر شد و یک فیلم درام بیوگرافی است. این فیلم براساس یک داستان واقعی درباره فیس بوک و مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) ساخته شده است. این فیلم در مورد رشد فیس بوک و چالش هایی است که زاکربرگ باید با آن رو به رو شود. برنامه نویس ها این فیلم را دوست خواهند داشت زیرا موفقیت های یک برنامه نویس اختصاصی را نشان می دهد.
در این فیلم مارک زاکربرگ در مقطع کارشناسی دانشگاه هاروارد، بزرگ ترین احساس نسل را ایجاد می کند. یک سایت شبکه اجتماعی که به نظر می رسد فیس بوک امروزی باشد، که اکنون تقریبا مترادف کلمه “اینترنت” است. اما دو قلوهای Winklevoss، جوان ترین میلیاردر جهان را به سرقت ایده آن ها متهم می کنند و او، خود را در حال دور شدن از روابط خود می بیند.
بخش برنامه نویسی در کل فیلم، کمی کوتاه است اما از آن جا که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است، تمام سکانس های برنامه نویسی فیلم بر اساس نکته هستند.
اعتقاد بر این است که فیلم در بیشتر موارد بر اساس رویدادهای واقعی ساخته شده است، اگرچه مارک زاکربرگ به طور علنی جنبههای فیلم را در زندگی واقعی مورد مناقشه قرار داده است. در هر صورت اکثر برنامهنویسان از تماشای این فیلم که یکی از بهترین فیلم ها و سریال های مناسب برنامه نویس ها است لذت میبرند. عمدتاً به این دلیل که فیلم دستاوردهای شگفتانگیزی را نشان میدهد که میتوان با یادگیری زبان برنامهنویسی به دست آورد.
سیلیکون ولی Silicon valley
اگر برنامهنویس هستید و تاکنون موفق به دیدن این سریال نشدهاید، به شما پیشنهاد میکنیم در اولین فرصت به سراغ تماشای آن بروید. دره سیلیکون یک مجموعه کمدی آمریکایی درباره یک تیم کوچک توسعهدهنده در یک استارتاپ اینترنتی به نام Pied Piper است. در این سریال شما میبینید که افراد تلاش میکنند استراتژی خود را بسازند، محصول خود را بسازند، پول جمع کنند و با هولی، غول فناوری که شباهت آشکاری اما سطحی به گوگل یا مایکروسافت دارد، روبرو شوند. این یک سریال شگفتانگیز است که برای توسعهدهندگان مناسب است تا روزی یک شرکت مبتنی بر فناوری ایجاد کنند. این یک فیلم نیست بلکه مجموعه تلویزیونی است و اگر برنامهنویس هستید باید آن را تماشا کنید.
محور اصلی داستان سریال درباره ریچارد است، برنامهنویسی که برنامهای به نام Pied Piper ایجاد میکند و سعی میکند برای آن سرمایهگذار جذب کند. در همین حال پنج برنامهنویس دیگر تلاش میکنند تا آثار خود را در سیلیکون ولی ثبت کنند. این یکی از واقعیترین برنامههای تلویزیونی است که تاکنون برای برنامهنویسان ایجاد شده است، بهویژه کسانی که در استارتاپهایی مانند Silicon Valley و Bay Area (ایالات متحده)، سیدنی (استرالیا) و بنگالورو (هند) کار میکنند. داستان حول گروهی از مهندسین نرمافزار میچرخد که در تأمین بودجه استارتاپ خود، Pied Piper، چالشهایی را پیدا میکنند حتی اگر ایدههای آنها همیشه نوآورانه باشد.
بازی تقلید (The Imitation Game)
بازی تقلید، یک فیلم درام تاریخی است که در سال ۲۰۱۴ اکران شد. این فیلم اختراع اولین کامپیوتر جهان به دست آلن تورینگ و تیمش را نمایش می دهد. در پایان فیلم نشان می دهد که چگونه آلن و تیمش توانستند راهی برای رمزگشایی کد معمای (Enigma) آلمان ارائه دهند.
یک فیلم بسیار الهام بخش برای برنامه نویس ها می باشد. تاریخ نویسان تخمین می زنند که شکستن معما ۲ سال جنگ را کوتاه کرد و بیش از ۱۴ میلیون نفر را نجات داد.
آلن تورینگ، ریاضیدان انگلیسی، به تیم رمزنگاری میپیوندد تا رمز معمای آلمان را رمزگشایی کند. او با کمک ریاضیدانان همعصر خود، دستگاهی را برای شکستن کدها میسازد و در پایان قهرمان فیلم به همراه تیمش میتواند راهی برای رمزگشایی رمز معمای آلمان پیدا کند؛ این صحنه ممکن است الهامبخش برنامهنویسان باشد. اعتقاد بر این است که رمز معمای آلمان و اختراع رایانهها نقش مهمی در کوتاه شدن جنگ و نجات جان افراد داشتند. این شاهکار توسط مورتن تیلدوم کارگردانی شده و توسط گراهام مور نوشته شده است.
جابز (Jobs)
این فیلم زندگی نامه افسانه ی دنیای کامپیوتر، استیو جابز است. در واقع یک فیلم بسیار الهام بخش است. این فیلم نه تنها مهارت های فنی جابز بلکه چشم انداز او در تغییر جهان را نشان می دهد. یک درام بیوگرافی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. یک درام بیوگرافی است.
Mr.robot
Mr. Robot یک مجموعه تلویزیونی هیجانی روانشناختی آمریکایی است که توسط سام اسماعیل برای شبکه USA ایجاد شده است. در آن رامی ملک در نقش الیوت الدرسون، مهندس امنیت سایبری و هکر مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی و افسردگی بازی میکند. شخصیت اصلی، الیوت آلدرسون، مهندس امنیت سایبری در یک شرکت بهعنوان یک کار روزانه کار میکند اما شبها یک هکر هوشیار است تا به افرادی که نمیتوانند از خود دفاع کنند کمک کند. او بعداً عضو گروه هکرها به نام fsociety میشود که از گروه هکرهای ناشناس الهام گرفته است. صحنههای هک در نمایش آنقدر واقعی و قابلقبول است که حتی صاحبنظران امنیت سایبری در سراسر جهان این فیلم را تحسین کردهاند.
هکرها (Hackers)
فیلم هکر ها در سال ۱۹۹۵ اکران شده است. این فیلم زمانی منتشر شد که استفاده از اینترنت خیلی محبوب نبود. تعداد برنامه نویس ها در آن زمان کم بود و از این رو فیلم برای مردم آنقدر جذاب نبود. اما امروزه این فیلم جنایی برای تست کنندگان و برنامه نویس ها بسیار توصیه می شود زیرا آن را درک می کنند.
هکرها یکی از بهترین فیلم ها و سریال های مناسب برنامه نویس ها به شمار میآید؛ یک فیلم جنایی آمریکایی محصول سال ۱۹۹۵ به کارگردانی آیین سافتلی و بازی جانی لی میلر، آنجلینا جولی، جسی بردفورد، متیو لیلارد، لارنس میسون و فیشر استیونز. این فیلم گروهی از هکرهای دبیرستانی و مشارکت آنها در توطئه اخاذی از شرکتها را دنبال میکند. این فیلم که در اواسط دهه ۱۹۹۰ و هنگامی که اینترنت برای عموم مردم ناآشنا بود ساخته شده، بیانگر ایدهآلهاییست که در مانیفست هکر به نقل از فیلم آمده است: «این دنیای ما در حال حاضر است… دنیای الکترون و سوئیچ است. ما بدون رنگ پوست، بدون ملیت، بدون تعصب مذهبی وجود داریم … و شما ما را جنایتکار مینامید. بله، من یک جنایتکار هستم. جرم من جرم کنجکاوی است.» این فیلم با انتقادات متفاوتی از سوی منتقدان روبرو شد و در زمان اکران ضعیف عمل کرد اما به رتبه فیلم کلاسیک فرقهای دست یافت.
این فیلم در سال ۱۹۹۵ و زمانی اکران شد که اینترنت مانند این روزها محبوب نبود. جریان اصلی فیلم نشان میدهد که تعدادی از دانشآموزان دبیرستانی از مهارتهای برنامهنویسی خود برای اخاذی از شرکتها استفاده میکنند. در آن زمان تعداد برنامهنویسان نسبتاً کم بود و ازاینرو فیلم طرفدار چندانی نداشت، اما امروز این فیلم جنایی به شدت برای آزمایشکنندگان و برنامهنویسان توصیه میشود زیرا آنها آن را کاملاً درک میکنند.
دزدان دریایی دره سیلیکون (The Pirates of Silicon Valley)
Pirates of Silicon Valley در سال ۱۹۹۹ اکران شد و یک درام بیوگرافی است. داستان آن در مورد چگونگی موفقیت اپل و مایکروسافت است. این فیلم می گوید که چگونه استیو جابز و بیل گیتس ایده ایجاد یک رایانه شخصی را که برای همه قابل استفاده است، ارائه دادند.
در اصل داستان نحوه طراحی رایانه شخصی توسط غولهایی مانند مایکروسافت و اپل را بیان میکند. داستان فیلم در دهههای ۱۹۷۰ ، ۸۰ و ۹۰ اتفاق میافتد. این فیلم روشهایی را نشان میدهد که بیل گیتس از مایکروسافت و استیو جابز از اپل برای توسعه رایانههای شخصی برتر خود استفاده کردهاند و سرانجام قبل از اعلام اتحاد خود در سال ۱۹۹۷ درگیری زیادی داشتند. کسانی که میخواهند رایانههای شخصی را بشناسند این فیلم را باید حتماً تماشا کنند.
کارآموزی (The Internship)
یک فیلم کمدی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. این یک فیلم در مورد دو بزرگسال بیلی و نیک است که شغل خود را از دست می دهند و سپس برای برنامه کارآموزی رقابتی Google درخواست می کنند.
بیلی و نیک فروشنده هایی هستند که خود را در دنیای دیجیتال بیکار می دانند. هر دو برای عضویت در برنامه کارآموزی در مقر Google در Mountain View California انتخاب می شوند. در این جا، آن ها باید با یک گروه جوان که نابغه های فن آوری هستند رقابت کنند. یک فیلم عالی برای کسانی است که فکر می کنند برای یادگیری موارد فنی بیش از حد پیر شده اند.
Person of Interest
داستان این فیلم بر روی یک برنامهنویس رایانهای ثروتمند و اسرارآمیز تمرکز دارد که یک ابررایانه میسازد و آن را «ماشین» مینامد تا دولت ایالات متحده منابع اطلاعاتی را برای جلوگیری از اقدامات تروریستی جمعآوری کرده و مسئولان آنها را شناسایی کند. علاوه بر این، این سیستم میتواند مجرمان و قربانیان سایر اقدامات از پیش تعیینشده را شناسایی کرده و به داستان سرعت ببخشد. او با سرباز سابق نیروهای ویژه و مأمور سابق سیا همکاری میکند تا جلوی هرگونه تهدیدی را بگیرد. این فیلم نیز توسط جاناتان نولان ساخته شده است و توصیه میکنیم حتماً این فیلم را تماشا کنید.
رکن پنجم (The Fifth Estate)
یک فیلم هیجان انگیز بیوگرافی درباره وب سایت خبری ویکی لیکس (Wiki Leaks) است که در سال ۲۰۱۳ منتشر شده است. این فیلم براساس وقایع و جنجال هایی که منجر به شکل گیری ویکی لیکس، یکی از بحث برانگیزترین سازمان های اینترنتی این قرن شد، است.
چه کسی ویکی لیکس را نمی شناسد؟ جولیان آسانژ (Julian Assange) بنیان گذار ویکی لیکس است که منجر به افشای اسناد محرمانه مربوط به دولت ها و نظامیان جهان می شود.
ضد اعتماد (Antitrust)
یک فیلم تکنیکی مهیج که در سال ۲۰۰۱ است. گر می خواهید در مورد قسمت کثیف دنیای نرم افزار بدانید بهترین پیشنهاد این فیلم است. این فیلم، برنامه نویس های ایده آلی را که در یک شرکت سهامی خاص با دستمزد قابل توجه و محیط کار غیر رسمی کار می کنند، نشان می دهد. یک برنامه نویس جوان با استعداد در سازمان کار می کند اما بعد از مدتی می فهمد که در آنجا مشکلی وجود دارد.
سپس برنامه نویس با استفاده از مهارت های فنی خود موضوع را پیدا می کند. این فیلم مورد علاقه همیشه برنامه نویس ها است زیرا بهترین روش استفاده از دانش فنی شما را نشان می دهد.
ترون Tron
این فیلم به نمایش برنامهنویسی میپردازد که به طرز شگفتانگیزی خوب است و جزو بهترین فیلم ها و سریال های مناسب برنامه نویس ها شناخته میشود. این فیلم در سال ۱۹۸۲ اکران شد و حول محور برنامهنویسی میچرخید که در دنیای کامپیوتر غرق شده بود. جلوههای ویژه مورداستفاده در فیلم با توجه به اینکه فیلم در سال ۱۹۸۲ عرضه شد شگفتانگیز است. قهرمان داستان از برخی مهارتهای برنامهنویسی شگفتانگیز برای یافتن راه بازگشت خود به جهان استفاده میکند. ترون یک فیلم اکشن و ماجراجویی علمی تخیلی آمریکایی محصول سال ۱۹۸۲ است که با داستانی از لیسبرگر و بونی مک برد، توسط استیون لیزبرگر کارگردانی شده است.
ماجرای ساخت فیلم Tron به سال ۱۹۷۶ برمیگردد، زمانی که لیسبرگر پس از دیدن پونگ شیفته بازیهای ویدیویی شد. او و تهیهکننده دونالد کوشنر یک استودیوی انیمیشن برای توسعه ترون با هدف ساختن آن بهعنوان یک فیلم متحرک راهاندازی کردند. برای تبلیغ خود استودیو، لیزبرگر و تیمش یک انیمیشن ۳۰ ثانیهای تولید کردند که اولین حضور شخصیت را نشان میداد و سرانجام لیزبرگر تصمیم گرفت عناصر لایو اکشن با نور پسزمینه و انیمیشن رایانهای را برای فیلم بلند استفاده کند. پیش از موافقت کمپانی والت دیزنی با تأمین مالی و توزیع Tron، استودیوهای فیلمسازی مختلف استوری بورد این فیلم را رد کرده بودند.