0
لطفاوارد شویدیاثبت نام کنیدبرای انجام این کار.

کیف پول چند امضایی نوعی کیف پول قرارداد هوشمند (smart contract) است که برای صدور مجوز تراکنش‌ها، به چندین امضا یا تاییدیه از طرف‌های مختلف قرارداد نیاز دارد. این لایه امنیتی تضمین می‌کند که هیچ فردی، به تنهایی، نمی‌تواند دسترسی کامل به دارایی‌های کیف پول داشته باشد.

کیف پول‌های چند امضایی امنیت، دسترسی و همکاری بهتر طرفین قرارداد را تامین می‌کنند. هم‌چنین، به علت تاکید بر تاییدیه‌های متعدد، خطر سرقت، هک یا سوء استفاده از سرمایه را نیز کاهش می‌دهند. در این مقاله به بررسی کامل کیف پول ارز دیجیتال چند امضایی، نحوه کارکرد، موارد استفاده و هم‌چنین مزایا و معایب آن می‌پردازیم.

کیف پول چند امضایی چگونه کار می‌کند؟

کیف پول‌های Multisig مشابه با صندوق‌های بانکی کار می‌کنند. در واقع، برای باز کردن صندوق‌های بانکی، درست مانند کیف پول چند امضایی، به بیش از یک کلید (امضا) نیاز است. به همین دلیل، این نوع کیف پول، معمولاً «گاوصندوق» نیز نامیده می‌شود.

کیف پول چند امضایی که با چند کلید برای برداشت کار می‌کند.
نحوه کار کیف پول چند امضایی

شما می‌توانید انتخاب کنید که چند کلید‌، مجاز به باز کردن «گاوصندوق» است. علاوه بر این، این حق انتخاب را دارید که تعداد حداقل کلیدها برای بازکردن گاو صندوق را نیز مشخص کنید. برای مثال، می‌توانید انتخاب کنید که امضای ۳ از ۴ (تنها با تایید سه نفر از ۴ طرف قرارداد مجوز صادر می‌شود) داشته باشید. در چنین شرایطی، برای دسترسی به کیف پول، سه امضا از چهار امضا مورد نیاز است.

استفاده از کیف پول چند امضایی این امکان را به شما می‌دهد که سرمایه خود را به روشی امن نگه‌داری و برداشت کنید. علاوه بر این، می‌توانید تراکنش‌های هر یک از طرفین را نیز کنترل کنید.

یک کد بازیابی منحصربه‌فرد به هر پرداخت کننده داده می‌شود. تمامی پرداخت کنندگان باید کد بازیابی خود را ایمن نگه دارند و یا این احتمال را بدهند که ممکن است پرداخت کنندگان کافی برای امضای معاملات وجود نداشته باشد.

 

مزایای کیف پول چند امضایی

استفاده از این کیف پول مزیت‌های زیادی دارد. این مزیت‌ها عبارتند از:

کیف پول چند امضایی مزایای زیادی مانند امنیت و تایید دو مرحله‌ای دارد.
مزایای کیف پول چند امضایی شامل امنیت، و تایید دو مرحله‌ای است.

افزایش امنیت

کیف پول‌های چند امضایی نسبت به جایگزین‌های تک امضایی (single-sig) امنیت بیشتری را ارائه می‌دهند. در حقیقت، هکرها نمی‌توانند تمام کدهای لازم برای دریافت مجوز برداشت از یک کیف پول چند امضایی را هک کنند. این کیف پول همان‌طور که وابستگی به یک فرد را کاهش می‌دهد، خطر اتکا به یک دستگاه را نیز کاهش کمتر می‌کند.

به عنوان مثال، اگر فقط در یک دستگاه کلید ورود به کیف پول را نگه دارید، و آن دستگاه دچار مشکل شود، ممکن است دسترسی خود را از دست بدهید. اما در این نوع کیف پول، می‌توانید کلیدهای چند امضایی را در چندین دستگاه مختلف ذخیره کنید و در نتیجه خطر از دست دادن کلید خصوصی کمتر می‌شود.

معاملات امانی (Escrow)

در اصطلاح سنتی، حساب امانی (Escrow) یک اقدام قانونی است که در آن شخص ثالث، سرمایه را تا زمان خاصی نگه‌داری می‌کند. یک کیف پول با شرایط ۲ از ۳  (تنها با تایید دو فرد از ۳ فرد، مجوز برداشت صادر می‌شود) مشارکت شخص ثالث در تراکنش‌های امانی بین دو طرف (A و B) را در دسترس قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، تراکنش امانی شامل یک شخص ثالث (C)است که هر دو طرف قرارداد به آن اعتماد دارند. اگر اختلافی وجود داشته باشد، فقط A یا B مجوز معامله دارند و C تصمیم نهایی را می‌گیرد.

 

تایید دو مرحله‌ای 

کیف پول چند امضایی دارای احراز هویت دو مرحله‌ای است و کاربران می‌توانند کلیدهای خصوصی را در دستگاه‌های مختلف نگه دارند. با این حال، استفاده از فناوری چند امضایی به صورت تایید دو مرحله‌ای خطراتی نیز دارد، زیرا دستگاه دارنده کلید خصوصی ممکن است دچار مشکل شود. به عنوان مثال، اگر امضای کیف پول به صورت ۲ از ۲ تنظیم شود، از بین رفتن یک کلید در یک دستگاه، بازیابی کل سرمایه را غیرممکن می‌کند.

توافق طرفین قرارداد برای برداشت

کیف پول‌های چند امضایی مانند فناوری چند امضایی برای حساب امانی، می‌توانند دسترسی به وجوه مشترک شرکت را کنترل کنند. به عنوان مثال، اگر شرکت یک کیف پول ۴- ۶ راه اندازی کند که در آن هر فرد یک کلید داشته باشد، هیچ فردی نمی‌تواند به سرمایه اصلی دسترسی داشته باشد و از آن سوء استفاده کند. در نتیجه، برای مجوز دسترسی به کیف پول به توافق اکثر دارندگان نیاز است.

 

معایب کیف پول چند امضایی

خطرات و محدودیت‌های بالقوه‌ای نیز در کنار مزایای کیف پول‌های چند امضایی وجود دارد. این معایب عبارتند از:

معایب کیف پول چند امضایی شامل سرعت تراکنش و نیاز به سطح بالای دانش فنی.
معایب کیف پول چند امضایی شامل سرعت تراکنش و نیاز به سطح بالای دانش فنی.

سطح بالایی از اطلاعات فنی

فرایند تنظیم یک آدرس در این نوع کیف پول، به سطح قابل توجهی از فنون تخصصی نیاز دارد. با این حال، تعداد روزافزون ارائه‌دهندگان این نوع کیف پول در سال‌های اخیر این مشکل را کمتر کرده است.

سرعت تراکنش

کیف پول Multi-sig معمولا کندتر از کیف پول Single-sig است زیرا برای صدور مجوز برداشت به شخص، دستگاه یا مکان دیگری متکی است. این یک مشکل اساسی برای تراکنش‌ها نیست، اما در هر صورت، انجام تراکنش‌های منظم با این کیف پول ممکن است کندتر از از کیف پول تک امضایی باشد.

بازیابی وجوه و سرمایه‌ها

چالش دیگر استفاده از کیف پول چند امضایی این است که شما باید در فرایند بازیابی، هر عبارت بازیابی را در هر دستگاه به صورت جداگانه وارد کنید. در نهایت، شاید بزرگترین عیب بالقوه کیف پول‌های چند امضایی، عدم وجود شخص ثالث باشد. به همین دلیل، در صورت بروز مشکل، پیگیری آن از طریق مراجع قانونی سخت‌تر می‌شود.

به‌علاوه از آنجایی که کیف پول‌های چند امضایی معمولاً کیف‌ پول‌های غیرحضانتی (شخص سومی برای نگه‌داری وجوه  وجود ندارد) هستند، یک متولی قانونی از سرمایه کیف پول شما محافظت نمی‌کند. در عوض، سرمایه‌ها معمولاً فقط در یک کیف پول مشترک با چندین صاحب کلید (امضا) قرار دارند.

معایب کیف پول چند امضایی مزایای کیف پول چند امضایی
نیاز سطح بالایی از اطلاعات فنی نیاز به توافق طرفین قرارداد برای برداشت
سخت‌گیری در بازیابی وجوه و سرمایه‌ها نیاز به تایید دو مرحله‌ای
سرعت تراکنش کند برخورداری از معاملات امانی (Escrow)
امنیت بالا

کاربرد کیف پول ارز دیجیتال چند امضایی

کیف پول تیمی برای سازمان‌ها، DAOs  (decentralized autonomous organization) و شرکت‌ها: کیف پول‌های چند امضایی، با نیاز به چندین امضا برای تراکنش‌ها، دسترسی ایمن و کنترل شده به وجوه مشترک را امکان پذیر می‌کنند. این ویژگی تضمین می‌کند که هیچ فردی کنترل کاملی بر وجوه ندارد و شفافیت و همکاری را افزایش می‌دهد.

بک‌آپ و بازیابی: این نوع کیف پول با توزیع امضاهای مورد نیاز بین چندین طرف قرارداد، به عنوان یک شبکه ایمنی عمل می‌کند. در نتیجه، اگر کلید خصوصی گم شود یا مشکلی صورت بگیرد، سرمایه کیف پول امن است. این تنظیمات تضمین می‌کند که در صورت بروز مشکل، سرمایه داخل کیف پول در دسترس باشد.

خدمات حساب امانی: کیف پول‌های چند امضایی را می‌توان برای ایجاد سرویس‌های امانی استفاده کرد. به این صورت که در آن یک شخص ثالث بی‌طرف، مانند یک میانجی یا داور، به عنوان امضاکننده اضافه می‌شود. فرآیند سپرده گذاری امن و شفاف است، زیرا تنها زمانی می‌توان وجوه را برداشت کرد که همه طرف‌های قرارداد توافق کنند.

کیف پول‌های خانوادگی یا مشترک: از این کیف پول می‌توانید برای مدیریت دارایی‌های مشترک بین اعضای خانواده یا دوستان استفاده کنید. این کیف پول، با نیاز به چندین امضا، تضمین می‌کند که همه طرفین برای برداشت وجه توافق دارند و در نتیجه مسئولیت‌پذیری و اعتماد را ارتقا می‌دهد.

 

انواع کیف پول ارز دیجیتال چند امضایی

اگر قصد دارید که از کیف پول ارز دیجیتال چند امضایی استفاده کنید بهتر است بدانید که کدام نوع کیف پول قابل اعتمادتر و امن تر است. برخی از محبوب ترین کیف پول‌های چند امضایی عبارتند از:

الکتروم (Electrum)

الکتروم در ابتدای راه کریپتو، در سال ۲۰۱۱ تاسیس شد. بنابراین یکی از قدیمی‌ترین و قابل اعتمادترین کیف پول‌های چند امضایی است. ویژگی‌های این کیف پول عبارتند از:

  • کیف پول مخصوص بیت کوین
  • منبع باز (Open-source)
  • قدمت طولانی

در ابتدا برای استفاده از الکتروم، به دانش فنی زیادی نیاز بود، اما اکنون یک کیف پول سبک برای بیت کوین است که در مقایسه با کیف پول‌های دیگر، امنیت بیشتری دارد.

کیف پول ارز دیجیتال چند امضایی بیت‌گو (BitGo )

بیت‌گو یک کیف پول مناسب دسکتاپ، موبایل و وب است که از ویژگی‌های چند امضایی (Multisig) پشتیبانی می‌‎کند. این کیف پول مناسب کسانی است می‌خواهند بیت کوین را بدون هیچ طرف واسطه‌ای ذخیره کنند.

BitGo با ارائه یک کلید مشتری، یک کلید میزبان و یک کلید پشتیبان از کاربران در برابر بروز مشکل محافظت می‌کند. کلید مشتری کلیدی است که برای شروع و امضای تراکنش‌ها از آن استفاده می‌کنید. کلید میزبان کلیدی است که بیت‌گو برای امضای تراکنش‌ها، پس از اطمینان از امضای مشتری و رعایت سیاست‌های BitGo ارائه می‌دهد. در نهایت، کلید پشتیبان به صورت آفلاین، برای بازیابی توسط مشتری در کیف پول ذخیره می‌شود.

آیا کیف پول چند امضایی آینده و دورنما کیف پول‌ اتریوم است؟

کیف پول‌های چند امضایی راه حلی قدرتمند برای مدیریت امن و مشترک دارایی‌های دیجیتال ارائه می‌دهند. این نوع کیف، با نیاز به چندین امضا برای تایید تراکنش‌ها، امنیت تراکنش را بیشتر می‌کنند و خطر بروز مشکل به علت خطای یک فرد یا دستگاه را کاهش می‌دهد. به‌علاوه، همکاری غیرمتمرکز و تصمیم‌گیری طرفین جهت برداشت از کیف پول را نیز را راحت‌تر می‌کند.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کند که درک بهتری از کیف پول چند امضایی، تفاوت آن با سایر کیف پول‌های قرارداد هوشمند مانند کیف پول MPC، و نحوه استفاده از آن داشته باشید.

سوالات متداول

کیف پول چند امضایی چه نوع کیف پولی است؟

کیف پول چند امضایی یک کیف پول قرارداد هوشمند است. این کیف پول، از کد قرارداد هوشمند برای اجرای قوانین و شرایط مشخص شده هنگام تنظیم کیف پول استفاده می‌کند.

آیا متا مسک (MetaMask) یک کیف پول گند امضایی است؟

خیر، MetaMask به طور پیش فرض یک کیف پول تک امضایی است. با این حال، می‌تواند برای تسهیل تراکنش‌ها با قراردادهای هوشمند کیف پول چند امضایی تعامل داشته باشد.

آیا کیف پول کوین بیس (Coinbase) یک کیف پول چند امضایی است؟

خیر، کیف پول کوین بیس یک کیف پول تک امضایی است. اما مانند MetaMask، می‌تواند برای تسهیل تراکنش‌ها با قراردادهای هوشمند کیف پول چند امضایی تعامل داشته باشد.

 

لینک منبع

بریا، رییس سازمان مخوف پلیس مخفی استالین از زبان پسرش
نگاهی به آغاز سریال مگه تموم عمر چندتا بهاره

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

GIF